Свежо

06.12.202315:43

Ето кои Коледни базари трябва задължително да посетите

Коледният дух вече се усеща. Елхите светнаха, а Коледните пазари вече са отворени. Традиционните панаири привличат милиони посетители от цял свят със своите кулинарни предложения, ръчно изработени сувенири и палитра от забавления и шоу програми. Затова днес решихме да ви представим 10-те най-известни и забележителни коледни базари в... прочети още »
04.12.202310:18

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" преоткриват музиката...

Джазменът Михаил Йосифов преоткрива музиката на един от големите български поп композитори - Петър Ступел, като създава нови аранжименти на мелодии, които са любими на няколко поколения българи.    Виртуозният тромпетист, композитор, аранжор и неговата формация "Новините в джаза" се впускат в поредното музикално... прочети още »
29.11.202312:30

Юлиян Вергов: Културата е в основата на всичко

В новия епизод на Radiocast е театралният и кино актьор Юлиан Вергов.    В студиото ни той сподели пред Лазар Хрисимов какво го е накарало да се захване с актьорската професия, преживяванията си като млад студент в театралния колеж "Любен Гройс", първите представления, очакванията, разочарованията и отношението му към... прочети още »
22.11.202312:02

Марая Кери вече е и кукла ''Барби''

Години наред с наближаването на Коледа една от най-емблематичните песни на Марая Кери започва да звучи навсякъде. Макар много хора да признават, че вече не могат да понасят парчето "All I Want for Christmas Is You", те асоциативно вече го свързват с Коледа. Марая Кери и тази Коледа няма да излезе от домовете ни. Не само заради... прочети още »
20.11.202312:30

Тома Здравков: Вкъщи не пускаме телевизор, прекарваме пълноценно...

Тома Здравков е главното действащо лице в новия епизод на Radiocast.   Пред камерата ни той сподели съкровени истории от ежедневието си, както свързани с децата си, така и с музиката. "Често на мои участия взимам цялото семейство, за да бъдем заедно. Вече стягаме куфарите за отрицателно време и потегляме.", разказва с... прочети още »
15.11.202316:39

Крал Чарлз навърши 75 години с триетажна торта

На 14 ноември британският крал Чарлз Трети навърши 75 години. Той обаче отбеляза рождения си ден с ден по-рано. На партито, устроено в негова чест имаше и триетажна торта. Тържеството се състоя на 13 ноември в кралското имение в Хайгроув, в Югозападна Англия. На партито присъстваха членове на Националната здравна служба, представители на... прочети още »
13.11.202311:44

Търсят машинисти по маршрута на ''Хогуортс...

Транспортната компания Scot Rail търси бъдещи машинисти за световноизвестния влаков маршрут, по който се движи ''Хогуортс Експрес'' във филмите за ''Хари Потър''. Да, звучи нереално, но всъщност е истина. И не само, че маршрутът е приказно красив, а и заплащането не е за изпускане. Първоначално се получава... прочети още »
09.11.202312:30

Дейвид Фрик: "Най-хубавото на работата ми е, че служа на...

Старши редактор на сп. "Rolling Stone" в продължение на 30 години, музикален журналист и телевизионен водещ, четири пъти носител на наградата ASCAP-Deems Taylor за високи постижения в музикалната журналистика, номиниран за Грами автор на бележки към албуми, автор на есета за повече от 100 големи преиздания, включително на Velvet... прочети още »
30.10.202311:32

Най-популярните костюми за Хелоуин 2023 - очаква ни...

Ако още не сте решили как да се маскирате за Хелоуин, вижте едни от най-популярните костюми тази година за вдъхновение. Те са вдъхновени от хитовите филми и сериали през изминалата година и най-вече "Барби", "Уензди Адамс" и "Опенхаймер".   "Барби" превзе киносалоните тази година, като спечели... прочети още »
17.10.202312:30

Звездите от филма за Гунди в студиото на Radiocast

Павел Иванов и Александра Свиленова влизат в новия епизод на Radiocast с Рая.     Чуйте за предизвикателството да влезеш в образа на големия футболен гений Георги Аспарухов-Гунди. Вижте и чаровната млада и дръзка актриса, която смело хваща образа на неговата съпруга Величка Маркова-Лита. За усилената работа, за забавните и... прочети още »
09.10.202312:39

Лазар Хрисимов на Филмовия фестивал във Венеция!

Тази година Radiocast имаше свой представител на Филмовия фестивал във Венеция.      Лазар Хрисимов с акредитация и достъп до всички прожекции и пресконференции разказва на Петко Кралев и нашите зрители за преживяването си там.     За звездите, филмите и забележителностите, които е видял Лазар във... прочети още »