Кино

04.04.202413:21

Киану Рийвс се завръща като Нео в "Матрицата"

Warner Bros. работи над пета част от филмовата поредица "Матрицата", съобщи БТА, позовавайки се на американското киностудио.   Със задачата да създаде филма е натоварен режисьорът и сценарист Дрю Годард, който е предложил на Warner Bros. нова и уникална идея за разширяване на франчайза.   Една от... прочети още »
27.03.202415:13

"Лоши момчета: Всичко или нищо" идват за нас в кината...

През 1995 година, стъпвайки на раменете на ненадминати класики като "Смъртоносно оръжие" и "Ченгето от Бевърли Хилс", дебютиращият като режисьор в киното Майкъл Бей и маститите продуценти Джери Брукхаймър и Дон Симсън ни запознаха с харизматичните, но непризнаващи никакви правила полицаи Майк Лаури и Маркъс Бърнет,... прочети още »
25.03.202412:50

Открийте човека зад феномена с "Ейми Уайнхаус: Back to...

Нейната музика. Нейният живот. Нейното наследство.    Този април, само в кината, "Ейми Уайнхаус: Back to Black" ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика. Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен... прочети още »
15.03.202409:27

Дженифър Лопес ни отвежда в света на изкуствения интелект и бойни...

Поредна филмова продукция за Дженифър Лопес. След "Майката", "Shotgun Wedding", "Омъжи се за мен" и излезлият съвсем скоро "This Is Me…Now: A Love Story", през месец Май очакваме латино дивата да влезе в нова роля.   Джей Ло ще се изправи пред противоречивите си чувства към изкуствения... прочети още »
14.03.202414:16

Райън Гослинг, Джон Сина и кучето Меси вдигнаха рейтинга на...

Телевизионната аудитория на церемонията за наградите "Оскар" в неделя в САЩ достигна най-високо ниво от четири години. Шоуто е гледано от близо 19,5 милиона души. Аудиторията се е увеличила с четири на сто в сравнение с миналата година, когато 18,8 милиона души бяха гледали церемонията.   Моментът, който едва ли някога ще... прочети още »
12.03.202416:08

Хорърът "Мечо Пух: кръв и мед" с най-много награди...

Целта на наградите ''Златна малинка'' е да извади на преден план най-лошите филми и роли през годината. Антинаградите са учредени през 1980 г. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.     Филмът на ужасите "Мечо Пух: кръв и мед"... прочети още »
11.03.202410:09

"Опенхаймер" и "Клети създания" са големите...

Драмата за създателя на атомната бомба "Опенхаймер" е големият победител на наградите ''Оскар'' тази година. Филмът на режисьора Кристофър Нолан спечели в общо 7 от 13-те категории, в които беше номиниран, включително и водещата за най-добър филм.     Това е първата продукция на Кристофър Нолан с... прочети още »
07.03.202413:11

Лиъм Нийсън в ролята на лейтенант Франк Дребин от "Голо...

Повече от 30 години след като излезе първият филм от трилогията ''Голо оръжие'', лейтенант Франк Дребин се завръща! Paramount Pictures продължава с отдавна подготвяния римейк на "Голо оръжие", обявиха от студиото.    Този път в образа на непохватния полицейски детектив Дребин, прочут с изпълнението на... прочети още »
28.02.202411:55

"Опенхаймер" получи голямата награда на Гилдията на...

"Опенхаймер" и екипът зад лентата продължават да жънат победи през холивудския награден сезон. Това се случи и на 30-ото издание на наградите на Гилдията на актьорите в САЩ (SAG).   Наградите на SAG, смятани за едни от най-точните прогнози за "Оскар", само подкрепят позициите на "Опенхаймер", който е... прочети още »
27.02.202409:55

"Хари Потър" на малкия екран: най-известната магическа...

След седемте успешни екранизации на фентъзи романа на английската писателка Дж. К. Роулинг, през 2026 година феновете може да очакват и появата на сериала ''Хари Потър'' в стрийминг платформата ''НВО Мах''.    Изпълнителният директор на ''Уорнър Брос Дискавъри'' Дейвид Заслав увери... прочети още »
19.02.202411:44

"Опенхаймер" е големият победител и на наградите БАФТА

След като миналия месец ''Опенхаймер'' доминира на наградите ''Златен глобус'' и си тръгна с 5 статуетки, на церемонията по връчване на наградите БАФТА снощи, филмът на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба отново стана големият победител. ''Опенхайхер'' имаше 13 номинации за БАФТА и... прочети още »