Кино

27.02.202409:55

"Хари Потър" на малкия екран: най-известната магическа...

След седемте успешни екранизации на фентъзи романа на английската писателка Дж. К. Роулинг, през 2026 година феновете може да очакват и появата на сериала ''Хари Потър'' в стрийминг платформата ''НВО Мах''.    Изпълнителният директор на ''Уорнър Брос Дискавъри'' Дейвид Заслав увери... прочети още »
19.02.202411:44

"Опенхаймер" е големият победител и на наградите БАФТА

След като миналия месец ''Опенхаймер'' доминира на наградите ''Златен глобус'' и си тръгна с 5 статуетки, на церемонията по връчване на наградите БАФТА снощи, филмът на Кристофър Нолан за бащата на атомната бомба отново стана големият победител. ''Опенхайхер'' имаше 13 номинации за БАФТА и... прочети още »
15.02.202412:14

Марк Ръфало със звезда на Алеята на славата, Дженифър Гарнър...

Актьорът Марк Ръфало получи своя звезда на Алеята на славата в Холивуд на 8 февруари. Дженифър Гарнър почете своя приятел и колега, с когото си партнира в комедията "Събудих се на 30", и изнесе реч по време на церемонията в Лос Анджелис. 51-годишната актриса започна речта си с това, че всъщност е по заместване в последния... прочети още »
12.02.202411:17

Актьорът Юлиан Костов ще участва в сериала ''Белият...

Един от най-успешните български актьори в Холивуд Юлиан Костов е избран да участва в третия сезон на отличения с награда "Еми" сериал на HBO ''Белият лотос''. Българинът ще влезе в образа на руснак – роля, която преди това бе поверена на сръбско-руския артист Милош Бикович. Решението идва... прочети още »
06.02.202415:03

Брад Пит и Куентин Тарантино за трети и последен път в нов филм

Брад Пит вероятно ще се събере отново с Куентин Тарантиноза десетия и вероятно последен филм на режисьора. Тандемът спечели сърцата на зрителите и на критиците с филмите ''Гадни копилета'' и ''Имало едно време в Холивуд'', за който Пит дори спечели ''Оскар'' за поддържаща мъжка... прочети още »
31.01.202414:27

Разкриваме пророчество със зловещите "Карти на смъртта"...

Тази пролет се подготвяме за смразяваща игра, защото съдбата раздава най-жестоката си ръка с "Карти на смъртта" от 10 май само в кината.    Създателите на този завладяващ хорър Спенсър Коен и Анна Халберг заплитат страховита и изпълнена с напрежение и терор история, която излиза извън пределите на познатото и поразява... прочети още »
26.01.202410:36

Ще видим отново Селена Гомес като магьосница

Един от хитовите сериали на "Дисни", "Магьосниците от Уейвърли Плейс", се завръща на екран. А в продължението ще видим отново Селена Гомес и Дейвид Хенри. Двойката изигра Алекс и Джъстин, които са две от трите деца на семейство Русо. Селена отново ще влезе в ролята, но само като гост-звезда, а Дейвид ще бъде част от... прочети още »
25.01.202412:05

"Опенхаймер" отвя "Барби" на номинациите за...

Британската академия за кино и телевизия обяви своите претенденти за статуетката във формата на маска. Очаквано ''Опенхаймер''  продължава да доминира. Изненадващ обаче е спадът в номинациите на другия блокбъстър - ''Барби''. "Опенхаймер" на Кристофър Нолан води пред останалите филми с 13... прочети още »
24.01.202414:23

Разплитаме мрежа от тайни с "Мадам Уеб" през февруари

От 16 февруари разплитаме нова глава от киновселената на Марвел, защото енигматичната "Мадам Уеб" ни разказва историята си само в кината.      Изпълненият с напрежение, екшън, обрати и неочаквани съюзи сюжет гарантира свежо и завладяващо преживяване, каквото не е имало досега. А най-нетърпеливите фенове ще... прочети още »
24.01.202409:43

Ясни са номинациите за "Оскар" 2024: ето списъка с...

Номинациите за "Оскар" вече са ясни. Членовете на Американската киноакадемия са избрали претендентите за наградите в 23 категории от над 3 хиляди заглавия. Очаквано с най-много номинации е ''Опенхаймер'' - цели 13, "Барби" е с 8, а "Убийците на цветната луна" - с 10. Ето и... прочети още »
17.01.202410:22

Сериалите "Наследници" и "Мечката" са големите...

След четиримесечно закъснение, тази нощ се проведе церемонията по връчването на наградите ''Еми'' в Лос Анджелис. Събитието бе отложено заради стачката на сценаристите в Холивуд. Сериалите "Наследници" и "Мечката" са големите победители на 75-тата церемония по връчването на наградите Емис по шест... прочети още »